Kladdkaka a´la rawfood

Jag har upptäckt ett visst intresse för rawfood hos mig själv. Jag är verkligen inte så påläst ännu men jag blir det mer och mer. Däremot hittar jag väldigt goda recept som jag prövar ibland. Desserter i rawfoddstyle känns på något vis bra mycket nyttigare utan att den nödvändigsvits smakar sämre. Ikväll gjorde jag en kladdkaka med jordnötssmak. Det är nästan ett måste att pröva :-) Så fint blev det!

Till 18 bitar behövs:

10 urkärnade dadlar
1 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
4 msk vatten
2 msk jordötssmör
en nypa salt


Mixa ingredienserna till en slät smet. Tryck ut i en form och låt stå i frysen cirka en timme. Dekorera med kokos om du vill och avnjut med frukt, grädde, kesella eller au naturel :-) Smarrigt!
 
 

I övrigt har jag för en gångs skull slutat tidigt och kunnat tillbringa kvällen på hemmaplan. Jag och Jonas bosatte oss i vårt lilla gym som vi byggt upp här hemma och körde igenom hela kroppen med bra basövningar. Tror det kommer kännas i både armar och ben imorgon, var ett par veckor sedan jag styrketränade nu nämligen. Sommaren har mestadels ägnats åt löpning och det känns ganska gott att hösten snart är här så att man får lite rutiner och vanor igen på det mesta i tillvaron :-)